KIRIMAN: SHAIMON S
JUMADI
Selasa Disember 27/2016
Selasa Disember 27/2016
BAHAN-BAHANNYA
01.
CACING TANAH 500 GRAM
02. PACAT 500 GRAM
03. LINTAH 500 GRAM
04. TEMPE GORENG
05. SERBUK CILI KERING
06. BELACAN
07. AIR ASAM JAWA
08. BAWANG PUTIH/BAWANG MERAH
09. HALIA
02. PACAT 500 GRAM
03. LINTAH 500 GRAM
04. TEMPE GORENG
05. SERBUK CILI KERING
06. BELACAN
07. AIR ASAM JAWA
08. BAWANG PUTIH/BAWANG MERAH
09. HALIA
CARA
MEMBUATNYA:
01.
Panaskan Minyak dikuali kemudian masukan bumbu bawang merah/bawah putih dan
halia yang telah dikisar ke dalam kuali tumis
02. Masukan Lintah
03. Pacat
02. Masukan Lintah
03. Pacat
04. Cacing
05. Tempe Goreng kedalam kuali gaul hingga sebati
06. Simpa air asam Jawa.
07. Sudah mendidih keluar minyak angkat boleh dihidang.
SELAMAT
MENCOBA RESEPI ALA TAHUN 2017
No comments:
Post a Comment